Hösten har varit här, även Jul & Nyår 2012. Detta har hänt!

 

Men vi börjar med en bild från försommaren, det är så vackert.

 

Jag får för mig att göra ett monogram som jag vill hänga i hallen, det är A & J. Ja, vi får se om det kommer upp, är inte helt nöjd med det rosa färgvalet men det är samma färg som i tapeten i efterhallen, så det var tänkt att det skulle matcha.

 

Jag håller på för fullt med repetitioner av musikalen Chess på Göteborgsoperan.

Johan sätter gips på stora väggen i vardagsrummet och vi bygger för hålen som vi först tänkte ha fönster i, det skall få bli små hyllor i gästrummet i stället. Skafferiet blir klart och används nu. Det är bara dörren som fattas.

  

Sten till köket och hallen är inhandlat och nu skall det läggas. "När bruket är som maräng är det färdigblandat".

Då vi har vår garderob tillfälligt i blivande biblioteket så får vi gå på stege över hallgolvet tills det härdat.

     

 

Jag hittar en gammal fin dörr på Hus till Hus i Alingsås. Den skall bara skrapas och kortas av, sedan skall dom nya gångjärnen på plats och sedan sättas upp. (Men det är fortfarande inte gjort)

      

Johans lilla sidoprojekt var att bocka till en skorstenshuv så att det också blir klart.

 

Då allt är färdigjutet i badrummet med fall och allt så skall det kläs in med fuktspärrsmatta. Först förstärkningar i alla hörn, därefter matta på som limmas. I alla skarvar limmas det med 2-komponents-lim. Noga, noga, för man vill INTE att det skall bli läckage!

  

  

Nu börjar plattsättningen. vi komponerar ett mönster som Johan kommit på för att det inte skall bli så mycket vitt! Vi börjar med väggarna, går sedan över till trapp- och dusch-hörnan för att sist avsluta med golvet. Jag fogar, svart i trappa och dusch och "Manhattan grå" på resten.

    

  

 

Bastun får ett turkost matt golv och en sten-vägg där aggregatet skall sitta. Jag klär in bastun med en liggande och en stående panel av gran.

   

En panoranabild på huset i höstetid.

 

Jag grundmålar råspont på den "fina" sidan och sätter därefter upp den i badrummet där kommoden skall stå och slutstryker den 2 gånger med toppfärg innan det är klart.

     

   

Vintern nalkas och vi får två fina kransar av Johans mamma.

 

Jag får ett ryck och vill att det skall bli liiiiite mer ordning så jag åker iväg och köper taklister till hallen och tre dörrar. Så nu äntligen kan besökare känna sig bekväma för att dom kan få gå på toa utan att man sitter med endast ett tygstycke som dörr.

   

Jag måste ju oxå ha något att fixa med då Johan kaklar i badrummet, jag målar en sista gång i sovrum och garderob, sätter även upp listerna till speglarna som skall fyllas med tapet.

     

En liten frukt-tårta bara så där när man fick trevligt besök är aldrig fel.

 

Tyvärr fick jag inte jobbet som biträdande regissör på GöteborgsOperan denna gång. Jag blev otroligt besviken men det är så det är i livet. Nästa gång är det min tur! Jag kan glädja mig åt att jag lärt mig massor och min karriär i opera-huset är inte över.

Turandot är produktionen jag håller på med nu, där jag är koreografassistent och under föreställningar är jag swing till alla statister (dvs hoppar in om någon av dom 8 killarna är borta).

Foto: Mats Bäcker & Per Hanstorp

 

Samtidigt vill jag göra taket i sovrummet. Jag gör en skiss, köper brädor och fräser, målar, spacklar, slipar, målar igen, mjukfogar och vipps så är det klart. Jag är mer än nöjd! Jag drog elen efter anvisningar från Johan och han kopplar in den.

   

   

 

Julen närmar sig med stormsteg! Målet att få duscha inne på julafton verkar som om att det kan bli försenat...

            

Vi firar jul med en turné! Julfrukost hos far, fika hos farmor, fika hos mor och slutligen middag hos svärföräldrarna.

 

Juldagen är här och där står den underbara duschen. Såååå snyggt! Men inte kan vi duscha! Vattnet på kranen var tvärt om på blandaren så Johan måste byta varm- & kallvattnet i källaren. Och jag hade tydligen missat lite då jag fogat så jag skall fylla i lite fog i några 1mm-hål. Då det inte är öppet i affärerna så får jag vänta! Den 28 dec 2012 tar vi vår premiärdusch! Å herregud vilken känsla att få duscha inomhus efter 6 år med att tvaga sig ute i det fria! Obeskrivligt skönt!

Golvvärmen blir inkopplad. Nu är det bara värmepumpen som fattas.

 

Nyår är här och vi går till grannen på 3-rätters.

 

Jag ombestämmer mig! Planen var att ha ett vit-målat golv, men det blir så mycket vitt! Så jag kommer på att jag vill lasera golvbrädorna med svart så att det blir mer liv i rummet. Sagt och gjort. Jag lägger golvet och det blir verkligen känslan av en brygga som jag haft som ide innan jag ville ha vitt. Man skall helt enkelt gå på sina grund-ideér!

   

Jag tapetserar i speglarna i sovrummet och blir väldigt nöjd!

  

Lite grönt till badrummet, fräser en kant på "bryggan" och färjar in den för att avsluta med att lacka golvet med en matt golvlack 2 gånger.

   

 

 

Nu är det bara resten kvar. Ti hi!!

OBS!

För att fortsätta följa min blogg tryck här!!