Våren närmar sig och mycket händer inomhus.

 

Vår och vår, det är februari och Johan firar sin 33-års dag! Lite blommor från mig då är ju aldrig fel!

Han bakar egna tårtor och dom blir fina tycker jag

 

En plock-buffé till gästerna fixade han... det var såååå gott, han kan min man då han vill!

Vi börjar fixa lite överallt! Johan gör valvet i taket i förhallen. Jag gör klart den stora väggen i vardagsrummet, det var högt upp att stå på stegen å skruva fast brädorna. Tänk att det är 5,5m i takhöjd... så cooooolt!

Jag målar en massa råspont och vi börjar att sätta det i taket i badrummet, målar det 2 gånger med våtrumsfärg och det som hänger från taket är högtalare som blir infällda i taket.

               

Brunnar och duschens vatten kommer på plats, då är det dax att jag primar inför gjutningen.

     

Jag fick vackra tulpaner en dag av Johan och dom stod så länge och blev bara vackrare och vackrare, här är dom så utslagna dom bara kan bli innan dom tappar bladen. Fint!

Jag sätter pärlsponts-panel i skafferiet och målar vitt!

Vi gipsar i köket och då försvinner det upptejpade förslaget på hur köket kommer att se ut.

  

 

Min 1:a helt egna produktion som regi-assistent - Lucrecia Borgia. En köpt produktion från tyskland regiserad av Cristof Loy.

Premiären var magisk och jag kan ju bara hoppas på att det blir mer!

Det välvda taket i förhallen var på plats och jag kände att jag var tvungen att göra något så jag gjorde en takhimmel. Nu känns det nästan som att komma in i en kyrka då man kliver in i genom dörren... hmmm - ateister som vi är.

 

Vi skall ju alltid göra allt själva det är ju våran grej. Och att hyra saker är inte heller något vi gillar, så utav lite reglar så bygger Johan en takgipshiss! Så nu sätter vi gips i taket i efterhallen. Jag spacklar och målar det vitt med matt färg. Därefter sätter vi gips i taket i klädkammaren med samma händelseförlopp.

För att man skall kunna skarva gipsen snyggt så fräser vi ett spår i dom så att man kan spackla med armering utan att det kommer att synas på kortändan. Sidorna på gipsen är redan försänkta.

Nu har vi kommit till April, dvs min födelsedag.

Jag får en rolig (hysterisk) schlager-fågel och en signerad kokbok (av Leila) av Marion & David.

Innan jag skall ha öppet hus för grannar och vänner så börjar jag att sätta lite pärlspont i köket... oj oj oj kommer bli så fint!

Men pga "små" utrymmen för att måla blir det bara ett paket åt gången som först skall kvistlackas, sedan grundas och därefter målas med toppfärg en gång innan det sätts upp. Allt målas med pensel för att få den finaste ytan.

       

Johan har bakat tårtbottnar till mig och jag fixar till dom innan gesterna kommer på öppet hus.

Blir lite 70-tal över tårtorna, passar ju bra då jag föddes 1976.

 

Jag ger mig själv en liten present, en klocka stor som bara den men på väggen passar den bra. Det är uppenbart att allt i vårt hus kommer få vara överdimensionerat för att se bra ut.

Jag planterar ut blommorna jag fick av min kollega Mia med familj då jag fylde år. Vi bestämmer oss för att äntligen gjuta i badrummet så att vi slipper oroa oss för att skada värmegolvsslangen och så att vi äntligen kommer igång med att få ett badrum så att man slipper duscha utomhus. (även om det kan vara väldigt mysigt ibland). Vi använder nivåpluppar som gör att vi kan ha koll på att det blir fall mot brunnen.

   

   

Många säckar flytspackel blir det att blanda till!

 

Som ni märker hoppas det runt i huset, beroende på vad vi har för material hemma och vad vi känner för att göra. Nu har vi mer pärlspont så jag gör klart köket och målar med ett slutgiltigt lager av färg för att täcka stifthålen och få färgen helt täckt. Lite fina blommor från mig till johan förgyller vardagen för oss båda.

          

Årets 1:a grill måste ju firas med lite vin och en god drink!

Jag har börjat sätta råspont i förhallen så nu kommer det verkligen se ut som en träkyrka då man kommer in. Men fint måste jag säga att jag tycker att det blir.

    

  

Trots att det är badrummet vi skall koncentrera oss på så kan jag inte låta bli att ha sidoprojekt. Jag kollar på lite tapeter som jag kan tänka mig i efterhallen. Det lutar åt att det blir magnolia-tapeten men jag gillar verkligen den som ser ut som att det är målat med akvarell på väggen... ja det är svårt ibland. Får nog ta och låna hem katalogen för att se "live" vad som kan passa. 

 

                

Vi planerar ju även hur taket i sovrummet skall se ut och detta är en liten skiss på hur det ev kommer att bli.

I sovrummet är det tänkt att ha en bege färg och ha speglar på väggen och i speglarna kommer det vara en rutig tapet som ni ser nedan.

 

Det känns som om att det börjar ta form nu, även om det är mycket kvar!