Så tog det lång tid iallafall!!

Då man helt enkelt jobbar för mycket både med hus och med jobb så tar det lång tid innan denna sida uppdateras, här är ett halvår i bilder, det är helt enkelt så det får bli.

 

Vi börjar med lite utebelysning Nu ser man äntligen något då man skall in och ut genom köksdörren.

   

Sommaren är ett faktum så vi flyttar köksbordet till vardagsrummet för att det inte skall vara så trångt då vi inte har ett riktigt golv i köket utan bara de spårade skivorna för golvvärmeslangen på golvet. Vi har även flyttat in våra stackars rangliga garderober (från 70-talet) i framtida biblioteket och dom samsas med en gästsäng efter att vi haft vänner på besök. Tänk att få krypa in å sova i garderoben hos bögarna... Är det inte lockande!?!  Ha ha ha...

  

Honungsrosen växer och är ljuvligt vacker och sprider en underbar doft! Jag är mer än nöjd!!

Vi köper ett par coola lampor från Markslöjd. "Monza" heter dom.

Alla dessa härligheter som sommaren erbjuder! Smultron på strå som jag ger till älsklingen.

Då vi alltid har sidoprojekt (för varför nöja sig med att bara bygga på huset?!) så svetsar jag en blomsterbåge till min svärmor, hon har alltid önskat sig en så då överaskade jag henne med ett litet konstverk!

På plats vid hennes rundel.

 

Det är ju inte bara jag som har sidoprojekt utan även Johan. Han tar sig ann en gammal elmoppe å pimpar upp den rejält!

 

Vedspisen som vi köpte från Västmanland har kommit och den såg bedrövlig ut men som tur e bara ytligt, jag borstade bort rosten med stålborste och därefter svärtade jag spisen med ugnssvärta, oj, oj, den blev verkligen som ny! Så otroligt vacker!

      

 

Jag gör även en skylt i plexiglas. Har sågat ut alla bokstäver för hand och spraymålat... Har inte bestämt om jag tycker det ser bra ut eller om det är lite för "tacky", men det går ju alltid att ta bort om det skulle vara så att man inte gillar det då vi kommer att börja använda den riktiga entrén.

     

Vi sätter våtrumsskiva i badrummet och jag fixar med utrymmet där wc-cisternen skall stå. Jag kletar med gummimassa för att det skall bli vattentätt OM det läcker...

     

 

 

Vi har ett luft- och cirkulationssystem i huset. För det behövs en liten ventilations-skorsten. Johan bockar till en skorsten lite snabbt och lätt. Han kan ju fan allt!

   

Dags att putsa skorstenen, vi skall beställa en skorstenshuv vid tillfälle oxå.

         

 

20:e och 21:a Augusti har ATTILA föreställning på GöteborgsOperan. Det är min debut som regiassistent helt på egen hand och förhoppningsvis inte min sista!

 

Jag kunde inte hålla mig så jag gav mig en liten present! En ljuskrona! Får hänga i badrummet så länge men skall ev. sitta över köksön då vi kommit så långt.

 

 

Vi får flytta fram köket till den "nya" delen av köket så att vi kan hyvla ner och förstärka det gamla golvet så att det kommer i liv med det nya, Jag isolerar med min fina lilla mask och så passar vi på att dra rören för centraldammsugaren då golvet ändå är blottat för världen.

Vi hade tänkt spara golvet i vardagsrummet eftersom det ger lite fin känsla att ha kvar något från det gamla huset men nej! Det var som en hängmatta och var inget att spara på. Vi rev bort det. Lite mer jobb men det är det värt för att få allt riktigt snyggt och tack vara att vi tog bort det så får vi även golvvärme i hela huset och det är aldrig fel.

     

      

Bort med golvet och dammsuga bort massa glasrester från glasullen.

  

Nerhyvlat till rätt nivå, förstärkt och i med ny fin stenull.

        

 

Vedspisen som vi köpt skall stå i köket, men den är tung så vi murar nerifrån källaren upp till köksgolvet så att det blir riskfritt att ha spisen där vi vill ha den.

     

      

Sista biten gjuter vi en klack som vi sedan skall mura upp det som spisen kommer att stå på.

       

 

 

Rastlös och hungrig på att få inreda något tar jag och köper tapet och ekpanel! Lite knäpp är jag allt för vi har fortfarande inte gjort taket men då jag tapetserat så tog vi faktiskt oss i kragen och satte både in tak ock lampa. Då ekpanelen var på plats oljade jag in den.

        

Vi måste ju vara lite speciella och jag har bestämt att detta skall vara en teatertoalett med bilder från mina föreställningar mm. Men jag vill ju oxå att det skall kännas unikt och exklusivt så varför inte ha svart mosaik och göra en egen bänkskiva så att allt blir lite extra, sagt och gjort, det blir suuuper!

          

 

Nu är det inte mycket kvar på utsidan, bara halvmåne-fönstret och fasaden där.

   

Oj, oj, vi är så nöjda! Tänk bara i framtiden då vi har rabatter och en fin trappa. Inte många hus som har en så pampig köksentré.

 

Runda fönstret får sina täckskivor och skall bara målas sedan är faktiskt hela utsidan på huset helt klart!

 

Hösten börjar närma sig, Johan och jag gick en liten promenad å wow så mycket svamp vi fick med oss hem, jag som inte ens äter svamp. Men, men, jag rensade så snällt och vi gjorde svamp-paj som Johan frös in och åt som matlåda på jobbet.

Tejpade upp hur eventuellt köksluckorna kan komma att sitta då vi kommit dit. Allt för att även se hur stengolvet och köksön kommer att hamna så att vi kan lägga golvet på rätt ställe!

Kommer inte ihåg vad vi firade men gjorde iallafall en söt liten tårta!

Golvet kommer! 4-meters-längder, tugnt som f..n att bära in men nu kunde jag ÄNTLIGEN börja med något kul! Övervåningen först.

         

November och haloween närmar sig!

Jag har premiär på Tosca på GöteborgsOperan 19 Nov.

 

Vi måste verkligen älska att flytta på vår inredning, nu flyttar vi köket en 3:e gång! Nu till badrummet. Allt bara för att vi skall kunna börja lägga ner golvvärmeslingorna i köket, vardagsrummet och trapphallen så att vi kan lägga golver där efter. Vi börjar med köket och aldrig under hela byggtiden har det varit ett sådant kaos i huset, tur att det bara tog en vecka! Annars hade jag blivit tokig. Jag gillar verkligen inte då det är rörigt omkring mig...

Börjar iallafall att lägga golvet, det skall skruvas och limmas i ändarna. Jag hoppas verkligen inte jag punkterat någon slang... men det lär vi isådant fall upptäcka!

     

  

Hade lite kul uppe på rekvisitaverkstan på jobbet. kan ni gissa vad detta är för typ av glasögon?!... Det är glasögon man har i skytte!

Julen börjar att närma sig och lite julkänsla måste man ju få så jag gör ett litet arangemang som alltid.

Pyntar lite i ljuskronan och flyttar ut den i köket... skall mer kulor i den men det får jag ta ett annat år.

Bakar lussekatter å myser lite, lägger lite mer golv och lämnar där stenen skall ligga.

   

Lägger ner värmeslangen i vardagsrum och trapphall så att golvet sedan kan läggas.

    

Då allt är lagt skall alla kvistar lackas med schellack för att inte det skall bli gula kvistar genom färgen.

 

Oj tiden går fort det är Lucia! Jag får äran att medverka i Operans Luciatåg och att pynta granen.

      

Julfrukost

Den 19 dec. grundar jag hela golvet.

 

Den 21:a och 23:e december målar jag med toppfärgen Alcro golvfärg entré. Vit i två lager sammanlagt.

Den 23:e fick vi besök och då passade vi på att griljera skinkan, ahhh den blev så god!!

Julen firades med en turné till mina föräldrar och avslutedes hos Johans föräldrar, det var lugnt och skönt. På juldagen lagar jag kalkon och dukar upp för mig och Johan för en middag för två. Vi sitter nu för 1:a gången på vårat nymålade golv och det känns härligt!

 

 

Gott nytt år!