Ett år i bilder

Ett år går fort och med mycket jobb på operan för min del har denna sidan inte hunnits med som den skall men nu kommer det lite uppdateringar!

Vi börjar med lite blomster för att vara extra fjolliga.

Lite grill i vänners trevliga sällskap är aldrig fel!

        

Då vi lagt golv i "Biblioteket" fortsätter jag att lägga resten av golvet, dvs i sovrum och garderob. Därefter täcker jag det med papp så att det inte skadas då vi kommer att ha sovrummet som förvaring av isolering och sågrum.

     

 

Johan har sin semester och börjar att förlänga skorstenen, tror nästan att det tog hela semestern.

Det görs ventilationshål och dras nytt rör till vedspisen och vi förlänger det rör vi satte in då vi renoverade skorstenen.

 

Rören sticker upp och Johan murar upp förlängningen med Lecablock.

 

Självklart gör Johan allt plåtarbete på egen hand.

   

     

    

Oden hittar en kopparorm... väldigt intressant! Den slingrar sig ner i brunnen vid källaringången.

   

Nu gjuter Johan kronan på skorstenen efter min design. En provisorisk skorstenstopp i korrugerad plåt kommer på plats.

       

Vy över tomten från taket... hmm, inget att hänga i granen, men det kommer att bli!

   

 

Då är det dags att fixa dörröverstycket till pardörrarna. Jag tycker att det blir grymt snyggt!

 

Som ett litet sidospår (för vi har ju INGET annat att göra) bygger vi ut vedförrådet så att vi kan hugga upp all ved och ha förvaring till trädgårdsredskap.

      

Jag får ett spel på att vi inte har några bekväma stolar så jag och Linda Ressel åker ut på en runda å hem kommer vi med stolar som jag målar om.

   

Vi har varit utan soffa sedan vi flyttade in och det har varit lite trökigt. Men vips så frågar våra grannar om vi ville ha denna! Absolut sa vi! Visst, inte riktigt den stilen vi hade tänkt oss men den kan nog bli lite cool då allt annat är klart. Ja, vi får se det är roligt att den är från 70-talet men i skick som ny!

 

Oden & bästa vännen Charlie

Vi lägger golvgips i förhall, hall ochgäst toaletten eftersom vi senare skall ha ett stengolv där. Vi lägger två lager så att dom låser fast varandra för att minimera risken att det skall röra sig.

     

 

Efter drygt 4 år har vi nu kommit till toalettbygget! Vi börjar med att göra gästtoaletten. Det skall vara en vägghängd wc-stol och jag hittade ett par av märket Hafa till ett bra pris. Innan den kan användas måste den byggas in i väggen och så skall det tätas där ställningen står så att OM det läcker eller blir kondens så skall det rinna ut på golvet och inte blöta ner trät så att det ruttnar.

 

     

      

Samtidigt köper vi en centraldammsugare av märket Nilfisk "Silver" som jag börjar dra rör och el till.

Jag kan ju säga att då vattnet och avloppet var draget så var det nästan som en orgasm att få gå på toaletten innomhus! 4:e december 2010 var premiär kissandet! Fatta att vi orkat att springa ut och göra våra behov i nästan 4½år!!

Vi hade en liten invigning av vårt trädgårdshus "Baksidan" med skumpa och bandklippning Vår vän och trädgårdsarkitekt Johnny fick äran att klippa bandet.

 

Julen börjar närma sig med stjärnor i fönstren.

Fick gå upp på taket för att skotta ner lite, det var ju så mycket att man blev orolig!! Men efter denna vintern så vet man ju att huset pallar en del!

I år blev det inget arrangemang utomhus så jag gjorde en julgrupp inomhus istället.

Julen firades hos Johans föräldrar.

Därefter får vi oss ett ryck och bygger färdigt alla mellanväggar och börjar att sätta upp OSB-skivor. Detta är badrummet med vägg in mot garderoben.

River ner köksväggen och reglar upp ny (alla dessa isoleringsbalar som vi flyttar runt hela tiden!).

     

Vi fick en felleverans av gipsskivor, då passade vi på att sätta upp dom i sovrummet så att dom inte skulle stå ivägen. Nästan all isolering står där så det va bara till att flytta runt och knö som vanligt...

Våren är på G!

Då vill man ju bara få komma ut efter en så lång och hård vinter! Johan tar och reglar upp gamla källargrunden för att sätta astbestfri eternitskiva så att ytan blir jämn och fin. El för armaturer och uttag dras och även vatten för utevatten. Jag målar allting svart, sedan är det klart!

   

Då vi ändå håller på med belysning och armaturer fixar jag fram 2st lampor av "Lotta" från Markslöjd som vi sätter vid pardörrarna.

 

Jag passar på att isolera vattenrör och markera vilket som är varmt, kallt & utomhusvatten.

Jag är ju som jag är så lite vårblommor kommer till sin rätt .

 

Då vi nu har fått en stoooor leverans av OSB-skivor och alla elrör och dosor är på plats så kan vi isolera klart och sätta OSB på väggarna.

En anledning var ju oxå att alla OSB-skivor ligger i köket! Visst dom ligger bra där men min födelsedag närmar sig och OM det nu inte är fint väder ute så vill man ju kunna sitta i köket!

        

Det är viktigt att ha mask på sig då man isolerar mycket! Ser ju inte klok ut!

Det blir att vi sätter OSB i vardagsrummet, halva stora väggen, uppe på loftet i gästrum och i tv-rum.Även lite i övre badrumsdelen.

   

   

Då jag jobbat på GöteborgsOperan sedan i November i alla deras produktioner fick jag tillfälle att köpa lite dekor från Sunset Boulevard.

(Foto: Mats Bäcker)

   

Jag fick köpa grindarna, sängen och trappräcket.

  

Grindarna kommer att stå i trädgården, sängen tog jag bara gaveln på och den kommer att användas som ett dörröverstycke till sovrummet. Räcket kommer vi naturligtvis ha i vår trappa på något vis. vi kommer dela upp det i sektioner... ja ja då det är gjort så kommer det på bild!

Påsken närmar sig och därmed min födelsedag! Jag har öppet hus på Långfredagen.

Jag fick en underbar bukett av min vän Marion! Efter några dagar så börjar rosorna sloka så då passade jag på att göra ett arangemang som jag sedan hade på bordet då vi hade öppet hus.

 

Tårtor är gott och roliga att göra!!

Jag fick en Prakt-magnolia i present så jag var tvungen att göra en liten rabatt så att jag kunde sätta ner den. Det fick bli vid infarten till stora parkeringen. Lite mys får man oxå ha med nya dynor till dom gamla stolarna.

   

Då kalaset var över bygger vi skafferiet i köket och fortsätter att sätta upp OSB.

     

"Å herre-gu va rakt det blir", som Johan brukar säga...

Känns extra kul nu när man äntligen får se hur det verkar bli och att man kan sätta in dekorationsfönsteren som jag köpte ihop med den 100-åriga dörren.

   

Ner i källaren (hatar att vara i källaren) för att såga upp avloppet till toalettstolen som är i badrummet.

Sedan upp för att bygga ihop ställningen som Johan har sågat till!

Det är på tiden att all ved blir färdigklyven! Så jag gör det och med det börjar man pilla utomhus för nu är våren 2011 här.

Det invigda trädgårdshuset "Baksidan"får en liten stenläggning och liten rabatt.

 

Jag fick en svets av Johan! Jag började med att testa att svetsa ett rosstöd till min nya honungsros. För att vara 1:a gången är det faktiskt riktigt bra!

 

Under en tid så har min underbara lilla Odendoden varit krasslig med cancer och inte riktigt varit sig själv, så den 16:e maj 2011 fick han somna in i min famn. han blev 11½ år och han hade ett lyckligt liv.

       

Oden samkremerades och begravdes i en minneslund men jag skapade en egen liten minneslund under rosen som vi planterade ihop. Blir ett fint minnesmärke av honom.

 

Mitt i allt hjälpte vi Johans farbror att lägga om sitt tak på 2 dagar. Jag sågade alla pannor..hmm snygging!!

Johans mamma hittade vår vedspis! Uppe i Västmanland finns den så nu skall vi bara hämta hem den för den är betald och redo för att hämtas. Tack Gittan!

    

Johan gräver ner el och sommarvatten till "Baksidan"

 

 

Sveriges nationaldag får ju firas med en liten spontantårta!!

 

Fasaden börjar komma på sin plats efter att vi satt upp plåt på fönsteröverstyckena. Nu skall bara plåten till dörröverstycket göras så att vi kan fixa klart halvmånefönstret och bli färdiga med fasaden, här målar jag iallafall det vi gjort!

Trägården börjar frodas nu på sommaren oxå!

   

Inte nog med att vi har myckett att göra vi ÄLSKAR att ta sidospår så varför inte göra en "Radio" till våra högtalare som länkas trådlöst till vår dator så att vi kan lyssna på vad vi vill vart vi vill!!

Snart är det midsommar och vi får hoppas att det inte tar ett år innan jag uppdaterar nästa gång!

Trevlig sommar!