Midsommar, sol, renovering av dörr & innlägning av golv

Midsommar närmar sig så man får göra lite fint vid dörren.

Passade även på att göra en ny parkering då man skall få lite gäster... 2 dagar tog det och jag blev väldigt nöjs så jag smyckade med lite blommor.

Helt slut efter allt grävande så slappade jag i solen i vår hängmatta som jag fick som avskeds gåva från Cabaret Lorensberg.

Midsommar kommer och jag gör kransar till oss alla 3 i familjen

   

Älsklingen blev finast!

Efter allt festande med trevligt sällskap och god mat så är det dags att göra lite nytta igen.

vi river resten av det gamla huset... herregud vi är verkligen dåliga på att plocka bort under tiden vi river så det ser ut som att vi lever som tattare!!  Men tro mig då jag får panik av att det dröser ner gammal skit hela tiden så blir det storstädning säkert 5 gånger under dom timmarna det tar att riva, rå vi rivit klart bygger vi loftet (där tv-rummet skall ligga)

     

En provisorisk trapp gör vi oxå å man får nästan svindel av att gå i den då den är så brant!

                  

För att slippa att få o-ordning hela tiden och bo mitt i det så flyttar vi upp sovrummet till loftet... blir faktiskt riktigt mysigt!

Lite på utsidan får man ju oxå hinna med då det är kanonväder så vi gör knutarnas "Fötter"

 

Och överstycken till fönstrerna på verandan... jag är grymt nöjd över min design och att johan såg till att det blev som jag ville. Nu skall man bara lösa hur det skall se ut över dörrarna oxå så är utsidan helt klar då vi satt locken oxå men det är inte sååå stor brådska...

   

Då jag vill få in lite själ i huset så har jag köppt en 100 årig gammal dörr som jag skall göra iordning och 2st gamla fönster som jag skall köpa glas till och kitta.

   

Vi börjar att lägga golvvärme i halva nya delen av huset. Det är inte så lätt som man kan tro, man får dammsuga 1000 gånger för att det inte skall vara risk för att det blir ng liten sten mellan rören och underlaget för då kan det gå hål i röret i frammtiden och det är ju inte bra för då läcker det vatten. Sedan lägger man plåtar som skall fördela värmen och det va lätt men att pressa i röret tog tid! men nu är halva huset klart och det är dax att lägga golvet men innan dess hinnar jag fixa till dörren så att den blir snygg...

        

Vi har äntligen köpt lite golv!!! Det blev ett mörkt furugolv "hard pine" som skruvas i underlaget (spånskivorna)

Eftersom det är vattenburet värmegolv så ligger det en ångspärr av åldersbeständig plast under golvet och även en lumppapp som jag antar är för att det skall dämpa då man går på golvet. Trotts att jag mätte ut där jag skulle skruva (cc60) så var jag nerväs hela tiden för skulle jag punktera en slang för då är ALLT arbete gjort i onödan och många 1000 lappar kastade i sjön!! Så det är ju inte så konstigt att man är nervös!

               

Snyggt blir det!

Fortsätter med OSB i sovrummet.