Sommar, grill & rivning av gamla huset!

 

Somman närmar sig med stora steg!

Så vad händer?! Jo vi skall bygga innerväggar... men då måste värmeslingorna ligga på plats. Vi vill inte lägga ner slingorna innan vi har ett golv att lägga på dom så att dom skyddas. Vad skall man ha för golv då?! Mycket att fundera på och moment 22, så vi tar och river lite istället!

Börjar med att ta bort all gammal isolering i huset.

Men det är klart lite innervägg kan man allt fixa... som bastun och halva garderobsväggen.

 

Vi bygger ett fläktsystem i källaren som tar tillvara på värmen som samlas i nocken och drar ner det till alla rum. Den tar oxå luft utifrån som blåser på kaminen så att det blir mer efekt på den. Att kapa alla rör och planera mm tog kanske 2 mån men vi hoppas på att det blir bra.

Vi städar lite på tomten eftersom det skall kännas lite trevligare då man kommer hem och dessutom då det kommer att bli grönt mm för det är strax sommar.

Hittade denna ägghög, kan det vara snigelägg?! Både äckligt och vackert på samma gång.

Jag slutar på Cabaret Lorensberg så varför inte fira med en liten grillfest för mina kollegor!

   

Rivningsdax... Vi är mästare på att INTE plocka bort något. ;)

 

 

Det är så fasansfullt spännande att se hur det stooora huset bara väger fram innifrån det lilla. En mäktig känsla! 5,5m i takhöjd!! Tjohoo!

Blev rätt så mysigt, men tänk sedan då man kan börja med ytskicktet och få det riktigt fint!! Oj oj men det dröjer säkert något år tills dess...

Vi plastar och reglar det sista, sedan är DET iallafall klart.

Varför inte riva mer då vi änd håller på!?!

Vi plockar dock bort lite mer denna gången.

 

 

Nu bor vi bokstavligt talat mitt i hela bygget men det är iallafall skönt att se hur det kommer att bli och det känns fantastiskt!

   

Välkommna!