Fönsterfoder, puts, stuprör & vindskivor.

Det är ett himla pill med alla fönster! Det skall grundas, målas, sågas och sättas upp foder.

 

det skall fixas med fönsterbläck. Inte nog med att vi har speciella foder runt fönstren, vi skall ha lite extra runt verandan!

Men men, det EXTRA får komma lite senare, nu tar vi grunderna runt alla fönster till att börja med.

   

  

När alla foder är på plats sätter jag alla lock över och under fönstren och målar allt en sista gång när det sitter där det skall. Äntligen kan vi såga underkanten!

   

Städa lite på tomten som ser ut som jag vet inte vad! Rensa upp runt grunden för att kunna förbereda för putsen!

Johans far visar hur man putsar, han hjälper oss med "baksidan" jag gör mönstret (en massa regnbågar) resten av grunden fixar vi själva.

Vi trodde att det skulle ta tid men det tog bara en halv dag!

   

Eftersom putsningen var avklarad på en halv dag så fortsätter vi att fixa lite med dom mindre knutarna som är på badrummet, vi sätter dit "foten"och målar.

   

Därefter skall vi fylla igen vår vallgrav vi nu haft i snart 2 år! Det skall läggas ner rör och fixas brunnar till dagvatten mm. Det skall vara kallasfalt på "klacken".

 

Lite Platonmatta.

   

Mackadamm läggs ut runt klacken så att det verkligen dräneras (sammanlagt fins det ca 1m mackadamm i det området) och det är markduk om alltihop.

Nu kan det fyllas igen och då får vi hjälp av vår granne Cyril som hade tillgång till en liten grävare.

 

Jag repar på Cabaret Lorensberg inför årets krogshow så jag är ju inte till så himla stor hjälp som jag annars skulle kunnat vara, men jag gör ändå vad jag kan när jag kommer hem.

Denna dag fick jag nästan tårar i ögonen för det var en sån konstig känsla att inte ha vallgraven runt hela huset och plötsligt börjar det se lite vettigt ut på tomten!

För att vara på den säkra sidan med att vatten och avlopp inte skall kunna frysa pga dåligt markdjup där det går in i huset isolerar vi med en markisolering innan vi fyller på med makadamm och jord.

 

Stuprännor kan vara bra att ha nu märker vi då det bara skvätter lera på hela huset så varför inte fixa detta nu då det ändå är förberett för att göras...

 

 

Pga att vi skall ha bredare"fötter" på stora knutarna så får vi ha en liten distanskloss. Det fixar man till med den lilla fräsen.

Är det kanske dags att kolla hur vindskivorna skall se ut?! Vi börjar med gaveln på badet ifall det inte skulle se bra ut.

 

Det blev 3st brädor. Är det klart nu? Neeej det skall grundas i skarven uppe på skivan, sedan skall det sättas en skumgummilist under vindskive-plåten som skall på. sedan är det klart!

Det har regnat en hel del och Oden tröttnade väl på kylan fast det skulle vara sommar, så han gick in å la sig i ISOLERINGEN. Skithund... Men jag älskar honom!

 

Så här ser det ut  just nu efter lite mer målning och vindskivesättning.